O Klubu

Odbojkaski-klub-Karadjordje

Istorijat

Topola, malo i ponosno mesto u srcu Šumadije odakle je Karađorđe krenuo u boj, godinama je bilo poznata i prepoznato po svojim odbojkašima. Posle dugog perioda tavorenja, klub se vratio na staze slave. Davne 1964. zakotrljala se prva odbojkaška lopta u Topoli, a inicijator ove lepe sportske priče bio je Miodrag – Mija Todorović, jedan od junaka odbojke u Srbiji koji je naredne gotovo četiri decenije trenirao i na put izveo nekoliko stotina odbojkaša i dobrih ljudi.
Od početka je ovaj sport imao sjajan prijem i podršku u Topoli, gde god se igralo – na betonskom otvorenom terenu, potom i u halama osnovne i srednje škole. Prva međunarodna sportska priredba ikada održana u Topoli bila je odbojkaška utakmica 1970. godine, kada je u goste stigla ekipa Francuske železnice, dok je pravi spektakl bio 1971, kada je u Topoli gostovala reprezentacije Obale Slonovače, ovde je 1980. odigran i meč reprezentacija Jugoslavije i Bugarske…

Velikani

Klub je iznedrio mnoge kadetske i juniorske reprezentativce, a boje seniorske reprezentacije Jugoslavije branili su Dragan Tomasović i Bojan Milić. I danas se Topolci sećaju svojih sjajnih odbojkaša: Batiše Ivovića, Zorana Nikolić Pulija, Laleta Nikolića, Zorana Todorovića, Zlatka Živanovića, potom Reljića, Grubića, Miška Milovančevića, Stevanovića, Miše Vujičića, Živkovića…
Sedamdesetih godina klub je igrao u Drugoj ligi tadašnje Jugoslavije, a 1982. je osvojeno treće mesto u Prvoj B ligi, do tada najveći uspeh kluba. Sličan uspeh ostvaren je i sredinom devedesetih, kada je klub ponovo igrao saveznu drugu ligu sa mladom generacijom sjajnih igrača: Dejan i Nenad Manojlović, Šarenac, Tončić, Marinković, Miljanović… Podatak neverovatan, ali tačan – jedan od nosilaca te ekipe, Dejan Ilić, i danas nastupa za Karađorđe i jedan je od oslonaca celog kluba.

Trofeji

Dugogodišnji sekretar kluba i arhivar sjajnih mečeva i sećenja Radiša Manojlović Zeka ističe najveće uspehe kluba: u pionirskoj konkurenciji pet puta su bili prvaci Jugoslavije, 13 puta prvaci Srbije, kadeti su bili po jednom prvaci Srbije i Jugoslavije, četiri puta su osvojene školske olimpijade, juniori kluba bili su jednom prvaci Srbije.

Menadžment

Predsednik kluba: Milan Nikolić
Upravni odbor: Milan Nikolić, Miljan Miljanović, Predrag Mihailović, Ivica Milivojević, Ivan Manojlović, Miloš Petković
Tehnički sekretar: Radiša Manojlović

Odbojkaški klub „Karađorđe“

Bulevar Princa Tomislava Karađorđevića bb

34310 Topola

Sekretar kluba Radiša Manojlović

064/1770668

  

Pratite nas na društvenim mrežama: